Det är mycket nu………..

Våren är här i alla fall på pappret och ljuset gör sitt intåg med stormsteg.

Lite för fort för mitt tycke. Jag som just vant mig vid mörkret och tycker om att gå inne och skrota. Livet pressar på – alltid på språng. Det är så mycket som ska fixas, mail ska besvaras, telefonsamtal, det ska skrivas ut schema,planeras. Tar det aldrig slut??

Hela tiden något nytt – är inne i en period av mycket arbete och hinner i bland inte reflektera/ filosofera. Nu i dag tog jag mig ändå tid att ligga på sofflocket och vila en stund. Känner att jag är stressad för allt som måste göras och det kommer hela tiden nya saker som ska åtgärdas,fixas,planeras. Hittar tillslut mitt andetag, djupt och långsamt  och börjar sakta känna min kropp. Tappar den lätt (kroppen alltså:)och fastnar uppe i huvudet när det är mycket på gång.

Vilket effektivt redskap det långa medvetna andetaget är om man gör dem. Jag som dagligen lär andra att andas har ibland svårt att få till det själv. Nu i soffan kunde jag känna andetaget långt ned i magen och på så sätt landa i kroppen. Stressen och alla måsten la sig för en stund. Tankarna hittade nya banor.  Vill hitta ett nytt förhållningssätt –  det kommer alltid att finnas något som måste göras. Börjar tänka snälla saker till mig själv i stället för alla måsten. Jag duger, jag gör mitt allra bästa dag för dag. Jag får njuta av livet. Jag är ok. Behöver inte alltid prestera. Det räcker till att bara existera. Jag är Marie/människa och det räcker väldigt långt

 

Ha en fin vecka