Stå stadigt i ditt centrum när värden är i kaos – välj fred och stillhet.

Hej

Jag Marie driver Linköpings yogacenter sen 6 år tillbaka och har funderat ett tag på att börja skriva lite personligare om min egen yogapraktik och vad som sker i min närmaste omgivning. Jag kommer inte att lägga upp blogginlägg så ofta men när jag känner att jag har något som trycker – skaver  och vill ut i mina skrivarhänder så kommer det ett ett inlägg.

Vi satt mina yogakollegor och jag i fredags eftermiddag och planerade sommaren och höstens aktiviteter på Linköpings Yogacenter när vi nås av den fruktansvärda nyheten om Stockholm. Första reaktionen är chock och vrede sen kommer rädslan. Vi tänker alla på offren och deras anhöriga. Alla dessa känslor som vi känner måste vi ju få känna. Rädsla är en del av livet. Jag har själv kämpat med min egna rädslor under en längre tid och blivit medveten om dem. Alla möjliga rädslor faktiskt, inte bara för terrorattacker utan rädsla för vår stackars planet/moder jord, rädsla för allt möjligt faktiskt. Jag har också insett att jag kan lindra mina rädslor och det genom att söka mig in till min mitt, mitt centrum och där hittar jag friden och stillheten. Det gör jag förstås inte alltid men ju mer jag tränar yoga och meditation desto lättare har jag för att stilla mitt sinne och känna den här friden och tilliten till livet.

När vi mediterar så rensar vi vårt undermedvetna –  kan liknas vid att vi städar ur källarförrådet. Det kan finnas mycket skit i källaren och vi kanske får ta det i omgångar. Det är ett hårt och ibland svårt arbete. I vårt undermedveten finns alla möjliga känslor och blockeringar som har fastnat och gör skada men när du mediterar så kommer detta upp till ytan och ut och du får plats med mycket trevligare saker och energin får fritt flöde. Jag håller just nu på med ett yogapass som jag gett mig själv i läxa –Inner freedom for solar plexus och jag mediterar på ett mantra som jag också har gett mig själv i läxa. För mig handlar allt om att bestämma sig. Jag lovar mig själv att jag ska göra ett yogapass som jag intuitivt känner passar mig i den fasen jag är just nu och så gör jag det minst 40 dagar likaså med meditation. Jag känner inte alltid för det men jag gör alltid någonting varje dag. vissa dagar går det uruselt – tankarna flyger och far och andra dagar hittar jag den stilla platsen i mig där allt är centrerat. Öva, öva öva det är vad det handlar om.

Jag Marie är ju yogaterapeut och vill du som läser detta utmana dig själv och göra ett pass i 40 dagar så kan vi träffas. Jag tittar på dig ur ett energiperspektiv och ser var du har din blockeringar och så får du övningar/yogapass och en meditation som du gör hemma under 40 dagar sen träffas vi ingen för utvärdering. LÄS MER HÄR

Ha en alldeles underbar fridfull påsk, ljus och kärlek/Marie

 

2 thoughts on “Stå stadigt i ditt centrum när värden är i kaos – välj fred och stillhet.

 • 12 april, 2017 at 12:45 e m
  Permalink

  Intressant reflekterat!’

  • 12 april, 2017 at 3:36 e m
   Permalink

   Tack. Det rann ur mig 🙂

Comments are closed.